پیش‌بینی قیمت طلا و سکه برای فردا (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) | ریزش میلیونی قیمت‌ها در بازار طلا و سکه در بازار امروز دلار‌های خانگی روانه بازار شدند | روند نزولی قیمت دلار در بازار آزاد سرعت گرفت (۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) پلمب سالن زیبایی گران‌فروش در بولوار وکیل‌آباد مشهد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) ماجرای رانت ۴میلیارددلاری مونتاژکاران خودرو چه بود؟ حدود ۱۰ میلیون جوجه‌ریزی در فروردین ماه ۱۴۰۳ محقق شد چند خواسته مهم جامعه کارگری در هفته کار و کارگر | موضوع رفاهیات کارگری در مشکلات دیگر این قشر گم شده است متقاضیان نهضت ملی مسکن باید هر ۲ ماه ۴۰ میلیون واریز کنند دو روی بازار سهام امروز | گزارش وضعیت بورس (۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) گارانتی، هر روز شکننده‌تر از دیروز نان مردم و ایمان جامعه قیمت طلا و سکه در بازار امروز مشهد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) | ادامه ریزش قیمت در بازار منتظر سود مرحله سوم سهام عدالت باشید | + زمان واریز خاندوزی خبر داد: پرداخت ۱۱۷ همت تسهیلات بدون‌ضامن طی ۲ سال گذشته چرا مصرف برق کولر گازی بالاست؟ | قبض برق دومیلیون‌تومانی در صورت استفاده از کولر گازی آسیب سلامت روان در پی نبود امنیت شغلی بررسی فایل‌های اجاره ملک در مطهری شمالی مشهد | تجمع خانه‌های ویلایی در این منطقه + جدول (۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) ظرفیت یک میلیون دلاری صادرات فرش ماشینی ۹۵ درصد قراردادهای کار موقت هستند | اجرای مصوبه تعیین سقف ۴ سال برای قراردادهای موقت  افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک قیمت طلا، دلار و سکه در بازار امروز (شنبه، ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) کمبود فصلی لوازم یدکی در بازار حباب سکه در اولین روز هفته، کاهشی یا افزایشی؟ (۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) بازار سیاه لاستیک خودرو از بین می‌رود | تقاضا برای خرید کاهشی شد ریزش گسترده قیمت‌ها در بازار خودرو | آخرین قیمت سمند، دنا، ساینا، شاهین و کوییک (شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) قیمت محصولات سایپا و ایران‌خودرو در بازار امروز | بازار آرام گرفت (۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) برنامه وزارت صمت برای جهش در تولید خودرو
سرخط خبرها

حمومی آی حمومی...!

  • کد خبر: ۱۴۳۹۱۸
  • ۱۷ دی ۱۴۰۱ - ۱۶:۳۲
حمومی آی حمومی...!
درسال ۱۳۸۹ هنوز دلار کمی بیشتر از هزار تومان بود. آن موقع هم هرچند شکاف بین هزینه و دستمزد وجود داشت، اما بانک‌ها گشاده دست‌تر از حال عمل می‌کردند و با یک وام ماشین که الان دیگر اثری هم از آن نیست، می‌شد دو سوم پول یک پراید را فراهم و مابقی را با دادن چک به نمایندگی پرداخت کرد.

«حمومی آی حمومی فرش و قالیچه م رو بردن فرش و قالیچه و طاس و دولیچه و لنگ و قطیفه ام و پیرهن تنم و تاج سرم و النگو‌ها م و گوشواره هام و حلقه طلام و جورابای پام و کفشای پام جهنم رخت و لباس، خونه و اثاث هرچه که داشتم بردن»

درسال ۱۳۸۹ هنوز دلار کمی بیشتر از هزار تومان بود. آن موقع هم هرچند شکاف بین هزینه و دستمزد وجود داشت، اما بانک‌ها گشاده دست‌تر از حال عمل می‌کردند و با یک وام ماشین که الان دیگر اثری هم از آن نیست، می‌شد دو سوم پول یک پراید را فراهم و مابقی را با دادن چک به نمایندگی پرداخت کرد. خرید خانه در آن زمان هر چند کاری سخت، اما دور از دسترس نبود و می‌شد با وام، قرض و فشار بر دخل و خرج خانواده، یک خانه کوچک و نقلی خرید، اما در سال‌های اخیر تورم‌های بالای چهل درصدی سبب شده تا نه تنها خرید خانه بلکه حتی خرید ماشین که ارزان‌ترین آن به بیش از ۲۷۰ میلیون تومان رسیده، به یک آرزوی دست نیافتنی تبدیل شود.

هر چند در سال‌های گذشته اقداماتی مانند ارز ترجیحی، یارانه معیشتی و برخی اقدام‌های دیگر برای مقابله با کاهش قدرت خرید مردم از سوی دولت‌ها اجرایی شد، اما در عمل تجربه نشان داده که این اقدامات مثل ایجاد سدی از شاخه‌های درخت در برابر سیل عظیمی است که در حال حرکت شتابان به جلو ست.

این سد‌ها نه تنها نمی‌توانند جلو این سیل خروشان را بگیرند بلکه با بلعیده شدن از سوی سیل به ابزار او برای تخریب بیشتر تبدیل می‌شوند. اکنون هم برخی از رسانه‌ها مانند همیشه به جای اینکه درصدد چاره جویی و واکاوی چرایی کاهش این سطح رفاه در یک دهه اخیر برآیند، در حال نسخه پیچی‌های دم دستی مانند دلال ها، عامل نوسان قیمت‌ها و ثروتمندان پرمصرف علیه کم مصرف‌ها هستند، اما اگر اقتصاد با این راه‌ها چاره می‌شد، اکنون آمار‌ها به گونه دیگری بود. از این رو انتظار می‌رود به جای راه‌های موقت و سطحی اقدامات مؤثر برای کنترل تورم ناشی از چاپ بی وقفه پول اندیشیده شود.

واقعیت این است تا زمانی که موتور چاپ پول روشن باشد، تورم، سوخت خودش را از این مخزن عظیم دریافت می‌کند و با بلعیدن رفاه مردم همچنان به پیشروی خود ادامه می‌دهد. از این رو بیراه نیست که تورم را در یک دهه گذشته این گونه توصیف کنیم: رخت و لباس خونه و اثاث هرچه داشتیم بردن.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->